DAX 30 har ikke for alvor brudt gamle kursrekorder fra før coronakrisen

De tekniske indikatorer peger stadig i opadgående retning, men momentum og dermed styrken i opturen er aftagende. Foto: Colourbox
De tekniske indikatorer peger stadig i opadgående retning, men momentum og dermed styrken i opturen er aftagende. Foto: Colourbox

Det ledende europæiske og tyske aktieindex, DAX 30, er nu tilbage ved de topniveauer, der gjorde sig gældende inden coronakrisen satte ind i starten af marts måned sidste år.

Men det virker til, at investorerne nu er kommet en anelse i tvivl om, hvorvidt vi virkeligt skal se et aktiemarked på et højere kursniveau end før vor tids største sundhedskrise.

Godt nok ligger DAX 30 lige nu og handler et lille stykke over kursniveauerne fra før coronakrisen. Men bruddet er endnu ikke signifikant.

DAX 30 gik tilbage i stigende tendens hen imod afslutningen af marts måned, efter på daværende tidspunkt at have ramt et bundniveau i 7.963 euro. Opturen har indtil videre fået DAX 30 op i 14.134 euro – et kursniveau som DAX 30 ramte for tre uger siden.

Sætter sig

Med en aktuel kurs på 13.990 euro sætter aktiemarkedet sig en anelse i de her dage. Dog ligger det tyske index stadig lige præcis over den kursrekord, der blev skabt inden coronakrisen tilbage i februar måned ved 13.830 euro.

Holder det aktuelle brud op over gamle historiske kursrekorder fra februar måned, så ser det rent teknisk set lovende ud. Dette til trods for at situationen måske kan være svær at forstå. Men som sagt, så længe vi har at gøre med minusrenter, stimuli og hjælpepakker, så ser det ud til, at alt kan lade sig gøre ude på aktiemarkedet.

Rent teknisk set er der nu fremkommet en teknisk formation, der signalerer, at målet ligger helt oppe i området omkring 20.000 euro. Der er langt op til 20.000 euro, og jeg tvivler på, at vi skal der op i 2021. Ikke mindst nu, hvor DAX 30 udviser usikkerhed om, hvorvidt det opadgående brud af gamle kursrerder skal vare ved.

Stadig optur

I nedadgående retning er der i første omgang støttet til den igangværende optur ved 13.000 euro. Skulle DAX 30 bryde herunder, så vil trenden igen vende til ned, og der vil i så fald fremkomme et signal til at sælge ud af porteføljen.

De tekniske indikatorer peger stadig i opadgående retning, men momentum og dermed styrken i opturen er aftagende.

Lyt også til den nyeste markedspodcast med Peter Arendt og Jacob Lund-Larsen

Disclaimer:
Handel med futures er forbundet med en stor risiko for tab. Vær derfor opmærksom på, om futures er egnet for dig og din finansielle situation, inden du handler.

Læs også