Danish Crown fastholder svinenoteringen: - Usikkerheden er stor

Danish Crown holder hovedet koldt i et kriseramt marked. Således fastholdes svinenoteringen på 9,50 kroner pr. kg i uge 52.

Danish Crown går en turbulent tid i møde over julen med globale corona-nedlukninger og høj efterspørgsel fra Asien. Foto: Colourbox.
Danish Crown går en turbulent tid i møde over julen med globale corona-nedlukninger og høj efterspørgsel fra Asien. Foto: Colourbox.

- Det europæiske marked for fersk grisekød går nu ind i en periode, der bedst kan sammenlignes med en køretur på en grusvej efter en måned med heftige regnskyl.

Sådan indleder Danish Crown deres ugentlige markedsberetning torsdag.

Igen er det Covid-19-pandemien, der i særdeleshed sætter dagsordenen, og ifølge slagterikoncernen er det svært at planlægge for langt frem i lyset af globale nedlukninger og et generelt usikkert marked.

- De kommende tre uger er det et kæmpe puslespil at få slagtning, opskæring og afsendelse af varer til at gå op i en højere enhed. De af vores kunder, der ikke holder lukket til efter nytår, producerer for nedsat kraft og efter en plan, der passer til helligdagene lokalt hos dem. Vi har en plan på plads og kan i hvert fald slagte for fuld kraft indtil nytår, fordi vi kan pakke rigtigt meget til eksport ud af Europa, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Corona spænder ben

Salgsmæssigt er udfordringen, at stort set hele Sydeuropa holder fri indtil Hellig Trekonger, der falder den 6. januar, og en del kunder holder lukket eller kører på meget lav kraft helt frem til den 11. januar.

Det præger hele markedet i Europa lige nu, hvor der på den ene side er travlt med at levere den sidste del af julehandlen, mens der på den anden side skal laves aftaler for de kommende tre uger.

- Efterspørgslen har været god de seneste uger, men usikkerheden er stor, når vi kommer efter nytår, fordi det lige nu er uklart, hvilke Covid-19 restriktioner, der vil gælde i de forskellige lande. Heldigvis har vi en god ordrebog til Asien, så vores udgangspunkt er bestemt ikke dårligt, siger Lars Albertsen.

Mens salget i Europa lige nu er fokuseret på varer til julehandlen, så er der er stabil efterspørgsel fra både Kina og Japan. Tilmeldingen til indeværende uge blev som forventet meget stor, og derfor er der behov for at udsætte ca. 75.000 grise til uge 52.

db

Læs også