Holstebro Kommune klar med mink-taskforce

Hver 10. minkfarm i Danmark ligger i Holstebro Kommune, der er i fuld gang med hjælp og vejledning til minkbranchen, familierne, følgeerhvervene og de ansatte i området.

I Holstebro Kommune skal en taskforce hjælpe folk fra minkbranchen videre. Arkivfoto
I Holstebro Kommune skal en taskforce hjælpe folk fra minkbranchen videre. Arkivfoto

I Holstebro Kommune, der husede hver 10. minkfarm, har man nedsat en taskforce til at hjælpe avlere og folk fra følgeerhvervene videre efter nedlukningen af branchen.

Der er blandt andet nedsat en taskforce på arbejdsmarkedsområdet, som skal hjælpe minkbranchen videre i den aktuelle situation.

Den nye taskforce bliver krumtappen i kommunens hjælp til minkerhvervet, og taskforcen er rustet til at hjælpe på flere fronter:

Det kan være gårdejerne og familierne, der har spørgsmål til andre forretningsområder eller vejledning omkring virksomhedslukning. Det kan være de ansatte på en minkfarm, der har brug for hjælp til at skrive deres jobansøgninger og CV'er, og det kan være vejledning til, hvordan de kan få godtgørelse til at tage en efteruddannelse.

Det kan også være minkavlernes udenlandske medarbejdere, som har brug for et skræddersyet boost af deres dansk-kompetencer. Og det kan være foderleverandøren og specialproducenten, som skal se sig om efter en ny branche og andre muligheder.

Stor betydning for kommunen

Lars Stampe, som er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Holstebro Kommune, håber, at minkerhvervet vil tage godt imod hjælpen i den specielle situation.

- Vi har nogle dygtige medarbejdere, som alle vil bidrage til at finde løsninger, der kan komme minkbranchen til gavn, siger han.

- Først og fremmest er taskforcen en hjælpende hånd til et erhverv, som har haft en stor betydning i Holstebro Kommune. Taskforcen skal være med til at sikre, at menneskene i minkbranchen får den hjælp, de har brug for, så de kan komme videre. Og er hjælpen ikke inden for kommunens rammer, hjælper taskforcen videre til andre aktører, som for eksempel Erhvervshus Midtjylland, der har specialviden om regeringens hjælpepakker, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Søren Landkildehus, som er erhvervs- og arbejdsmarkedschef i Holstebro Kommune, slår fast, at kerneopgaven for medarbejderne i Jobcentret, Sprogcentret og Erhvervsservice Holstebro er den samme i den aktuelle situation; nemlig at finde løsninger sammen med virksomheder og borgere:

 - Giv os et kald, så hjælper vi bedst muligt, understreger han.

cc

Læs også