Madens Folkemøde åbner for bud på debatten

Madens Folkemøde vil gøre os klogere på det, der ligger på vores tallerken og måden, vi producerer det på. Der er nu åben for bud på debatter og aktiviteter til årets folkemøde, som afholdes den 11. og 12. juni 2021 på Lolland.

Madens Folkemøde er den 11. – 12. juni på Engestofte Gods på Lolland. Foto: Christian Lykking.
Madens Folkemøde er den 11. – 12. juni på Engestofte Gods på Lolland. Foto: Christian Lykking.

Foreningen bag folkemødet inviterer alle, der har noget på madhjertet - fra jordbrugere, producenter, kokke og foodservice til iværksættere, madfolk og politikere - til at byde ind med debatter og aktiviteter til årets program.

Tilmeldingen foregår som et open call, hvor alle kan sende forslag ind. Herefter udvælger sekretariatet i tæt samarbejde med foreningens bestyrelse debatter og aktiviteter til programmet.

- Madens Folkemøde er for alle led i fødevarekæden – fra små iværksættere til de store fødevarevirksomheder, der på hver sin måde udgør en vigtig brik i fødevarelandskabet. Vi har netop åbnet for bud på debatter og aktiviteter til programmet, og vi glæder os til at modtage branchens forslag til, hvad vi skal snakke om på Madens Folkemøde 2021, siger Frej Scherfig, folkemødechef for Madens Folkemøde.

Programmet på Madens Folkemøde består af faglige, sanselige og involverende aktiviteter. Aktører kan bidrage til programmet i fire kategorier; Debatter, aktiviteter om madhåndværk eller for børn og unge, fødevaremarkedet og standene.

Fleksibel tilmelding, færre debatscener og corona-guider

Holdet bag Madens Folkemøde arbejder på en række tiltag, der skal sørge for, at Madens Folkemøde 2021 bliver en god og tryg oplevelse for alle. Værktøjskassen består blandt andet af at tilpasse antal scener, rykke fødevaremarkedet og nogle scener udenfor, justere i gæsteantal og -flows samt corona-guider, der sørger for vejledning og tryghed.

Et af tiltagene er en fleksibel tilmelding for aktørerne. Formatet og størrelsen på Madens Folkemøde bliver lagt endeligt fast den 1. april, mens tilmeldingen for aktørerne først er bindende fra 7. april. Den fleksible tilmelding skal gøre forløbet mere overskueligt for aktørerne.

- Madens Folkemøde er født ud af en ambition om at forandre vores fødevaresystemer og sætte scenen for den vigtige samtale om, hvor vi skal hen som mad-land. Den mission er på ingen måde blevet mindre vigtig under corona. Derfor beder vi vores samarbejdspartnere om at vise forståelse for de ret ekstraordinære vilkår, der er for planlægningen i år. Vi tror på, at en god og åben dialog er vejen til at skabe et folkemøde, der bliver en god og tryg oplevelse for alle deltagere, siger Frej Scherfig.

Datoerne for næste års Madens Folkemøde er den 11. – 12. juni på Engestofte Gods på Lolland.

teba

Læs også