Sivertsen rykker ind på Bornholm

For nylig overtog Sivertsen A/S den 140 år gamle bornholmske maskinforretning A. P. Hellisen, og føjede dermed nye geografiske andele til firmaet, der har hovedsæde i Roskilde.

Med opkøbet af A. P. Hellisens Maskinforretning på Bornholm bliver der mere at se til hos Sivertsen. Fra venstre ses medindehaver Toni Øbakke og salgsdirektør Bjarne Obel.
Med opkøbet af A. P. Hellisens Maskinforretning på Bornholm bliver der mere at se til hos Sivertsen. Fra venstre ses medindehaver Toni Øbakke og salgsdirektør Bjarne Obel.

MASKINHANDEL Den sjællandske maskinforretning Sivertsen A/S med godt 70 ansatte skal i fremtiden også drive maskinforretning på Bornholm. Her har det sjællandske firma købt den 140 år gamle bornholmske maskinforretning A. P. Hellisen, der er øens største. 

Dermed har Sivertsen tildelt forhandlingen af New Holland på øen, som Johs. Mertz tidligere stod for. Til gengæld er Case-maskinerne røget ud af selskabets portefølje.

Klar strategi fra starten

Hos Sivertsen har man fra starten af sit bornholmske eventyr lagt sig fast på en strategi, der indebærer lokal forankring.

- Vi har ment, det var vigtigt at have en lokal forankring på Bornholm for at kunne løse den opgave, vi står overfor, siger Toni Øbakke, der er medindehaver af Sivertsen.

- I den kultur er det er svært bare at komme på besøg en gang imellem. Og så kunne servicere kunderne og få solgt de maskiner, der skal til, inden for mærket. Så det var en beslutning, vi skønnede, var nødvendig for at løse opgaven, forklarer hun.

Konkurrenter og kollegaer

Med sit indtog på Bornholm bliver Sivertsen samtidig konkurrenter til de eksisterende maskinhandlere på øen. Ifølge salgschef Bjarne Obel bliver der dog næppe tale om en benhård konkurrencesituation på øen.

- Det er klart, at vi kommer til at konkurrere lidt, men samtidig bliver vi også kollegaer. Vi har hver vores mærke, og hvis man ser på fordelingen af traktormærker på Bornholm, så ligger den på 20 procent hver fordelt på fem mærker, så et eller andet sted ser vi det også som et samarbejde, lyder det fra Bjarne Obel.

- Vi mener bare, at det er vigtigt at være på stedet og være til stede uden at behøve at skulle flyve frem og tilbage. Ellers skaber man ikke det rette setup, slutter Bjarne Obel.
 

Læs også