Dyrskue-optimisme

Næsten alle stande på erhvervsudstillingen er booket, og alt er klar til at starte billetsalget til det dyrskue, som alle efter corona-aflysningen i år håber på kan gennemføres til juni.

Forberedelser til Det Fynske Dyrskue 2021 er allerede langt fremme. Billedet er fra det seneste skue i Odense i 2019.
Forberedelser til Det Fynske Dyrskue 2021 er allerede langt fremme. Billedet er fra det seneste skue i Odense i 2019.

DYRSKUE Med Odense på det nærmeste corona-nedlukket og med mørke og kulde udenfor, er det måske ikke lige tiden at skrive om dyrskue, sol og sommer. Og dog.
Efter det aflyste dyrskue i sommers er forberedelserne til Det Fynske Dyrskue 2021 nemlig allerede langt.
- Vi går optimistisk til værks i håbet om, at det bliver muligt at gennemføre arrangementet til juni, gerne i en både større og forbedret udgave, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud Windell.

Stor interesse
Hun oplyser, at stort set alle stande på maskinområdet og ved flagalleen allerede er booket, ligesom plakater, billetsalg mm er klar.
- Alle udstillere og folk omkring skuet er meget imødekommende. De vil alle sammen gerne dyrskuet, og glæder sig til at komme. Derfor er vi stensikre på, at der bliver dyrskue, hvis corona’en ikke spænder ben endnu et år.
Dyrskuechefen erkender, at hverken dyrskuet eller oplevelsesbranchen i det hele taget kan holde til situationen ret meget længere.
Derfor er forberedelser allerede godt i gang, og det første møde omkring afviklingen har været afholdt.

Renovering og nyskabelser
På selve dyrskuepladsen bliver bygninger renoveret, og som noget nyt vil der fra marts blive åbnet i et af husene, hvor børnehavebørn kan gå på opdagelse og insektjagt. Endvidere etableres på pladsen et særligt område for blomster og bier, som Sara Ekknud udtrykker det.
- Her vil der blive fokus på natur og biodiversitet, fortæller dyrskuechefen, der gennem det virtuelle dyrskue året igennem og med 24 dyr på skuets facebookside i hele december måned løbende har fastholdt dyrskuestemningen, til der forhåbentligt den 11. til 13. juni næste år atter møder masser af dyr, maskiner, udstillere og gæster op på dyrskuepladsen i Odense.   
På dyrskuets hjemmeside kan der læses mere om de nye tiltag og øvrigt om 2021-skuet.
 

Læs også